Dojrzały, aromatyczny ananas, do tego słodkie, soczyste jabłka i garść natki pietruszki to wszystko, co potrzeba do przygotowania zielonej bomby witaminowej. Po długiej zimie mój organizm domaga się jedzenia w wiosennych kolorach. I chociaż na nowalijki przyjdzie mi jeszcze trochę poczekać, to już teraz chciałabym mieć namiastkę wiosny, przynajmniej w szklance. Z podanych składników wychodzi ok 5 porcji.
Składniki:
1 dojrzały ananas
2 słodkie jabłka
1 banan
garść natki pietruszki
syrop z agawy ( opcjonalnie)
Przygotowanie:
1. Ananasa obrać ze skóry, pokroić w plastry i wyciąć zdrewniały środek. jabłka pokroić w ćwiartki i usunąć gniazda nasienne.
2. Pokrojone owoce i natkę pietruszki umieścić w blenderze i zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Opcjonalnie można dosłodzić do smaku syropem z agawy, ale mój mus owocowy był sam w sobie wystarczająco słodki.
Smacznego!