Błyskawiczna pizza na chlebku pita, z rzodkiewką, rukolą i 3 serami

Ta niby pizza to hit w moim domu. Powstała przy tzw. czyszczeniu lodówki przed następnymi zakupami i okazała się strzałem w dziesiątkę. Od tamtej pory pojawia się u nas w domu w najróżniejszych kombinacjach.
W przepisie są 3 rodzaje sera, ale możecie użyć innych, ulubionych. Zachęcam jednak do pozostawienia sera pleśniowego, nadaje on wyrazistego smaku i aromatu. Ze zwykłą goudą to nie byłoby to samo.

Składniki:
4 chlebki pita
4 rzodkiewki
125g mozzarelli w kulkach
100g sera z niebieską pleśnią
100g sera cheddar
2 garście rukoli
1 łyżka prażonych ziaren słonecznika
4 łyżki oliwy

Przygotowanie:
1. Chlebki pita posmarować oliwą. Sery zetrzeć bądź rozdrobnić.
2. Na chlebkach układać ser, rukolę, słonecznik i plastry rzodkiewek.
3. Chlebki piec ok. 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C.

Przepis przygotowałam dla magazynu Aromat, w którym znajdziecie więcej moich przepisów.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.