Kremowy deser z serka mascarpone i marakui

Szybki, super- smaczny deser, który fantastycznie komponuje się ze wszystkimi owocami. Kremowa konsystencja masy serowej doskonale uzupełnia słodko- kwaśną nutę owocową. Jest to deser idealny na wszystkie dni, kiedy mamy ochotę powylegiwać się na tarasie i zjeść coś przepysznego, a nie chcemy spędzać w kuchni dłużej niż 10 minut. Mój deser już gotowy, idę poleżeć się na leżaku i nacieszyć się piękną pogodą. Miłego dnia!

marakuja1

Porcja na dwie osoby.

Składniki:
150g serka mascarpone
200g śmietany 18%
4 łyżki cukru waniliowego
4 marakuje

1. Śmietanę wraz z cukrem ubić mikserem do uzyskania dosyć sztywnej konsystencji. Dodać serek mascarpone i jeszcze chwilę poubijać mikserem do połączenia składników. Jeśli potrzeba, można dosłodzić cukrem lub syropem z agawy.
2. Umyte marakuje, przeciąć na pół i przełożyć miąższ do małej miseczki.
2. Kremową masę serową przełożyć do szklanek lub pucharków do połowy objętości. Nałożyć porcję miąższau z marakui, a następnie uzupełnić masą serową. Na wierzch wyłożyć resztę miąszu z owoców.

Smacznego!

marakuja2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.