Menu stron
TwitterRssFacebook

Opublikowane dnia 7 Mar 2014 w DESERY, ŚNIADANIA, WEGETARIAŃSKIE | 0 komentarzy

Zielony mus owocowy na przywołanie wiosny

Dojrzały, aromatyczny ananas, do tego słodkie, soczyste jabłka i garść natki pietruszki to wszystko, co potrzeba do przygotowania zielonej bomby witaminowej. Po długiej zimie mój organizm domaga się jedzenia w wiosennych kolorach. I chociaż na nowalijki przyjdzie mi jeszcze trochę poczekać, to już teraz chciałabym mieć namiastkę wiosny, przynajmniej w szklance. Z podanych składników wychodzi ok 5 porcji.

smoothie

Składniki:
1 dojrzały ananas
2 słodkie jabłka
1 banan
garść natki pietruszki
syrop z agawy ( opcjonalnie)

Przygotowanie:
1. Ananasa obrać ze skóry, pokroić w plastry i wyciąć zdrewniały środek. jabłka pokroić w ćwiartki i usunąć gniazda nasienne.
2. Pokrojone owoce i natkę pietruszki umieścić w blenderze i zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Opcjonalnie można dosłodzić do smaku syropem z agawy, ale mój mus owocowy był sam w sobie wystarczająco słodki.

Smacznego!

Komentarze

Publikuj i odpowiedz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...