Menu stron
TwitterRssFacebook

Opublikowane dnia 28 Lut 2015 w NAPOJE | 4 komentarze

Koktajl z mango, pomarańczy, banana i wody kokosowej

Mamy fazę na soki. Naszej wyciskarki do soków i blendera praktycznie nie chowamy do szafki bo ciągle są nam potrzebne. Co prawda najczęściej robimy sok z jabłek, marchewek, buraków i pomarańczy ale od czasu do czasu mamy ochotę na jakąś odmianę. Dziś w roli głównej mango. Piękne, czerwono- pomarańczowe, lekko miękkie przy naciśnięciu i wspaniale pachnące. Tylko takie kupuję i to po dokładnych oględzinach w sklepie, które w dużej mierze opierają się na obwąchiwaniu. Tak, wiem, że muszę wyglądać jak wariat obwąchując owoce w sklepie, ale tylko mango, które pachnie słodko jest smaczne. Pozostałe smakują jak mydło. Tych zielonych z małą czerwoną łatką nawet nie oglądam. Podobno włożenie mango do papierowej torby z jabłkami i odstawienie jej w chodne miejsce, przyspiesza dojrzewanie owocu, ale ja po prostu wolę kupić dojrzałe mango i zjeść je zaraz po powrocie do domu.
Zapraszam na żółty, energetyczny koktajl owocowy.

smoothie_mango_1b

Składniki: (wyszły 2 dorosłe porcje i 1 dziecięca)
1 dojrzałe mango
1 duża, soczysta pomarańcza
1 mrożony banan
1/2 lub 1 limonka (do smaku)
1,5 szklanki wody kokosowej

Przygotowanie:
1. Mango obrać, wyciągnąć pestkę i umieścić w dzbanku blendera. Dodać mrożonego banana oraz wyciśnięty sok z pomarańczy. Wlać wodę kokosową i całość zblendować do uzyskania jednolitej konsystencji. Sokiem z limonki przełamać słodycz koktajlu, ja użyłam soku z połowy owocu. Gotowe.

Smacznego!

smoothie_mango_1a

babeczki_1a

Komentarze

4 komentarze

  1. Wygląda cudnie ;) Ja lubię wszelkie owocowe koktajle i przeważnie dodaję do niego szpinak, ale następnym razem wypróbuję Twoją wersję ;)

    • a ja spróbuję w wersji ze szpinakiem :)

  2. jakie to dobre!

    • też tak myślę :)

Publikuj i odpowiedz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...